Demise of the Gricers

Demise of the Gricers

Een nieuwe 'Red Eye' real-life horror game

18+
leeftijd
150
minuten
10
spelers

RED EYE CASE

Een nieuwe ‘Red Eye’ beleving van Entered op een spraakmakende nieuwe locatie; een klassieke, versleten en verlaten trein rangeerloods! Geen intiem en persoonlijk verhaal, maar een glimp van een macabere wereld die te ontdekken valt en doordrenkt is met het thema treinen. En mogelijk hint de titel van dit project naar meer dan je denkt.

De eerste bèta games zijn al geweest, er wordt nog getweaked, maar de eerste speler reacties zijn om van te smullen.

Demise of the Gricers is speelbaar voor maximaal tien personen die onderverdeeld zullen worden in twee teams van vijf. Een ieder maakt een ander deel van de verhaallijn mee. Tickets worden per team verkocht.

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Quotes van de eerste test spelers

"Hoe hebben jullie dit in godsnaam bedacht?!"

"Bizar om te zien tot op welk niveau het thema verwerkt is."

"Het concept is sterk, echt uniek om te doen, nog nooit zoiets meegemaakt."

"De game is al wow, eigenlijk hoeven jullie alleen de frustraties weg te werken."

"Mijn lichaam is klaar om geofferd te worden aan de treingoden!"

"Jullie hebben echt iets speciaals in handen. Het is zo origineel. Nu nog verfijnen."

Reserveer nu!

Demise of the Gricers is vanaf nu te boeken! Let op! Er zijn momenteel alleen nog bèta tickets beschikbaar. Reguliere tickets zullen binnenkort in de verkoop gaan.

Bèta tickets zijn voor de bèta fase. Je kan dus direct je slot kiezen en Demise of the Gricers als een van de eerste meemaken. Let op! De bèta fase is alleen voor mensen die er vroeg bij willen zijn, maar daarmee voor lief nemen dat de game nog niet af is en er dingen mis kunnen gaan. Lees de FAQ hier beneden voor meer info.

 

Searching Availability...

Meest gestelde vragen

Red Eye - Real life horror game

De FAQ zal ge-update worden zodra er meer info bekend is. Mis je een vraag, laat het ons weten en dan voegen we die toe!

Waar staat de beleving, wat is het adres?

Stationstraat 126 in As, België is een goed startpunt als indicatie. Precieze aanwijzingen zullen per mail als instructie worden toegestuurd.

Navigeer adres om de auto te parkeren is hier: https://goo.gl/maps/TTDs42rgGXZ32BQX8

Wat betekent dat in bèta gaan?

Om een real-life game van de grond te krijgen, gaat er een intensief ontwerp traject aan vooraf met veel playtests. Wij lopen dus een onbewandeld pad met onze gameplay waarbij we struikelblokken tegenkomen. Inmiddels weten we dat de kern van het spel werkt, maar zijn er nog een hoop factoren om rekening mee te houden, die niet allemaal op voorhand te bedenken zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat ons spel niet lineair is en we een hoop systemen tegelijkertijd draaiend hebben, die organisch meestal voor gave, maar soms ook onbedoelde situaties kunnen zorgen! Om die onbedoelde situaties is er veel tijd nodig..

Bèta betekent bij ons, dat de game nog niet op het niveaus zit dat wij wensen, maar wel de kern van de game als een huis hebben staan en de game qua features af is. Er zullen nog bugs in de game zitten, de acteurs zullen nog niet op het gewenste niveau zitten en er zullen nog dingen in dit complexe beestje van een creatie misgaan. Om dit correct weer te geven, verkopen we tickets tegen gereduceerd tarief.

Hoe lang blijven jullie in bèta fase?

We hebben al eerder voorspellingen gemaakt en die blijken meestal uit te lopen. Wijzelf denken dat de bèta fase binnen twee maanden voorbij is, maar om aan de veilige kant te zijn geven we onszelf max drie maanden.

Het fijne is dat we dicht bij de finishlijn zitten, maar nu vooral bug fixing, design finetunen en training van acteurs is.

Hoeveel gaat een ticket kosten?

De ticketprijs zal €285 zijn voor drie personen, €316 voor vier personen en €370 voor vijf personen zijn. Dit komt in het geval van vier personen neer op €79 per persoon.

Grote veranderlijke omstandigheden (zoals inflatie) zouden dit bijv. nog kunnen wijzigen.

In ruil hiervoor geven we jou een onvergetelijk avontuur met een spel dat je nog niet hebt meegemaakt, meerdere acteurs, technische systemen, een beklemmende, industriële, doch betoverende audiovisuele sfeer om van te smullen en een fictieve wereld waar je in op wilt gaan, allemaal op een fantastische locatie. Calculeer drie uur in dat je op locatie bent (inclusief voor- en nabespreking).

De bèta versie zal voor een gereduceerd tarief worden verkocht. Omdat de game dan nog niet helemaal op het niveau is dat wij wensen.

Met hoeveel mensen kan de game gespeeld worden?

De game is maximaal met tien mensen speelbaar. Deze zullen verdeeld worden in twee teams van maximaal vijf personen. Je boekt de game per team. De twee teams maken eenieder een andere kant van het verhaal mee.

Momenteel is echter slechts één kant van onze game open. Dit deel heeft de subtitel ‘Deception of Babak’. Dat betekent dat we max één team tegelijk kunnen laten spelen en onze capaciteit momenteel op vijf zit.

Is de game speelbaar voor mensen met een fysieke beperking (zoals krukken of rolstoel)?

Helaas niet. We hebben hier wel over nagedacht, maar alleen al de oude locomotieven en wagons zijn al niet toegankelijk met een rolstoel of krukken. Dit zijn namelijk steile verticale trappen. Veiligheid is hierin essentieel.

Deze machines zijn zo’n integraal onderdeel van het spel, dat we de optie voor mensen die slecht te been zijn hebben laten schieten. De game is best wel fysiek, met o.a. ook kruipen en (simpel) klimmen, en af en toe snel moeten kunnen lopen.

We hopen onze volgende game wel weer toegankelijk te kunnen maken voor mensen die slechter te been zijn. The Nightmare of Eveline Shadow en I Can Hear You waren dat namelijk wel.

Twijfel je of je met jouw fysieke beperking (die anders is dan een mobiliteitsprobleem) het spel kan spelen. Neem dan contact met ons op!

Wat is de leeftijds limiet?

De minimum leeftijd voor Demise of the Gricers is 18 jaar. 16+ enkel onder begeleiding van iemand die 18+ is en meespeelt.

Jonger dan 16 jaar wordt onder geen enkele voorwaarde toegelaten voor Demise of the Gricers. Wel is er een 10+ versie in ontwikkeling op de locatie.

In welke talen is het spel beschikbaar?

De game is zowel in het Nederlands als Engels speelbaar. Sommige stukken zullen echter altijd in het Engels blijven, vanwege verhaal en ‘cinematic‘ redenen, hiervoor voorzien wij Nederlandse ondertiteling.

Selecteer aub bij de boeking de correcte taal die u wilt: NL voor Nederlands en EN voor Engels.

Als je de ene kant hebt gespeeld kan je dan daarna de andere kant nog spelen?

Er zijn twee delen van Demise of the Gricers. Het maakt niet uit in welke volgorde je deze speelt. Het eerste deel dat klaar is heet ‘Deception of Babak’. Je kan de andere kant van de game zeker ook spelen als je de eerste keer gaaf vond. De andere kant speelt zich af in een ander gedeelte in de ‘wereld van de Gricers’ met andere verhaal elementen. Met uitzondering van de intro spelen deze zich af in een volledig ander gebied zonder overlap.

Vond je de eerste keer echter niks, dan gaat die andere kant daar ook geen verandering in brengen, de gameplay en basis blijft hetzelfde. Afgezien van het fysieke aspect, één kant (degene die nu in bèta te boeken is) betreft een stuk meer kruipen en klimmen dan de andere kant. Afhankelijk van je voorkeur kan je dus gewoon boeken of beter even wachten.

Weet ik op voorhand met wie ik het spel speel?

Momenteel kun je alleen nog tickets boeken per team. Dit betekent dat jij de regie hebt over wie er in je team komt. Jij weet dus met wie je gaat spelen. Denk hier zeker goed over na! Wil je je overlevingskansen vergroten, neem dan die bangerik in je vriendengroep mee, die kan je namelijk als eerste opofferen. (Dit laatste is een grapje). (Of toch niet).

Het andere team dat tegelijkertijd speelt zit op hun eigen missie en heb je verder niks mee van doen. Als die boeking niet door iemand geboekt is die je kent, zullen dit onbekenden zijn.

Wat als ik voor vier personen een voucher koop in de pre-sale, kan ik dan later nog een vijfde persoon toevoegen? Of wat als ik met drie personen wil komen?

Ja je kan altijd nog een vijfde persoon toevoegen, echter betaal je voor die vijfde persoon dan wel het verschil extra.

Het is tevens mogelijk om in een team van drie te komen spelen, je betaalt echter dezelfde prijs als voor vier personen.

Hoeveel spelers bevelen jullie aan per team?

Elk spelersaantal heeft zo z’n eigen charme. Met drie spelers is het behoorlijk uitdagend. Met vier of vijf spelers is het beter in balans en kan je makkelijker meer ontdekken. Tenminste… als je durft op te splitsen.

© 2023 Entered | Real-Life Horror Game - Made by Tatof.nl